Selvtillit


SELVTILLIT

Hei!

 

Ja tenkte jeg skulle lage et innlegg om selvtillit. Jeg har egentlig slitt selv med god selvtilit ganske masse egentlig, at jeg er for tykk, veier for mye, stygg, sprø osv... Men nå er et egentlig mye bedre jeg vet at jeg er normal nesten som alle andre det er kanskje folk som har dårligere selvtillit enn det jeg hadde. Men er du ikke fornøyd prøv å gjør noe med det. Ikke bare la det være der, snakk med venner, spør hva de syns, syns du du selv er tykk f.eks så er det bare du som kan gjøre noe med det. 

Tren, ver i fysisk aktivitet, spis sunt og vær aktiv. Ikke alle har like stor forbrenning noen har lav noen har ganske høy å har vansker med å holde deg. Men hold deg i form, and everything is going too bee fine!

 

Alle er forkjellig i forhold til hvor høy du er og hvor mye muskler du har. Kanskje du syns du veier mye i forhold til de andre, men kanskje du er høyere enn de og? eller bare mere muskler muskler veier nemlig veldig mye av det du har på kroppen. 

 

 

Hvordan få bedre selvtillit? 

Ja her er noen svar til hvordan du kan få bedre selvtillit, men ellers er selvtillit noe du rett å slett må finne ut av selv :)

 

1. GJØR NOEN GLAD

- Noe av det beste er å gjøre noen glad! Så gi av deg selv og din tid. Alle liker å bli satt pris på, så enkle grep som å bake noe til familien eller å si fine ord til noen du kjenner, er med på å gjøre dem glade. Blir de glade, så blir du og det, det smitter og det føles godt!

 

2. UNN DEG NOE GODT!

- Ikke få dårlig samvittighet for at du spiser en liten is. Livet er for kort til ikke å nyte små gleder, så unn deg noe godt i ny og ne. Man skal seff ikke spise godteri hver dag, men bli ikke for fiksert! Mat er noe for å nyte, og det bør du gjøre. 

 

3. VÆR DEG SELV

-  Ikke vær redd for å være deg selv, ikke vær som alle andre. Enten det gjelder klesvalg eller musikkvalg, tør å stå for det du liker, kjøp det du liker og hør på musikken du liker. Være unik er bare kult spør du meg, så ikke vær redd for å skille deg ut!

 
 

4. VÆR FORNØYD

- Vær fornøyd, og sett pris på det gode du har i livet. Tenk gjennom hva som får deg til å smile i hverdagen, enten det er personer, mat eller god musikk. Verdsett disse tingene, og husk at du er heldig som har dem. 

 

5. INGEN ER PERFEKTE

- Ingen er perfekte! Selv ikke du er det, så det beste man kan gjøre er å godta det. Le av deg selv om du gjør feil, og aksepterer om du ikke får det til. Du er mye bedre på. 

 

6. VÆR I BEVEGELSE

- Vær i bevegelse, tren, gå tur og få frisk luft regelmessig. Når kroppen er i bevegelse, får du automatisk en bedre følelse innveldig. Du blir lettere til sinns og hjernen får bryne seg på noe annet enn dataskjermen eller TVen. 

 

Ja dette her er noe som kanskje kan hjelpe deg hvem vet? Jo bare du. Prøv deg frem jeg er sikker på at visst du har dårlig selvtillit så vil den bli bedre! Stå på!

Mange av tipsene er hentet fra TOPP.